Gezondheidscoach Marta Klejman | Interview

Van je passie je beroep maken. Het kan.

Zoals jullie weten ben ik niet alleen geïnteresseerd in mode, maar ga ik ook op zoek naar personen die mij inspireren door het scheppen van hun eigen toekomst. Ik zie alsmaar meer mensen die het heft in eigen handen nemen, de zekerheid loslaten en met open armen het onbekende avontuur omarmen.

Een van deze mensen is Marta Klejman. Zij besloot 3 jaar geleden een opleiding tot gezondheidscoach te volgen en combineert nu haar job als management assistant met gezondheidscoaching en geven van dieetadvies.

Het leek me dan ook een perfect moment om een interview met haar te plannen. Hoe begin je aan zo een onderneming en waarom?

18/11/2017 – Wanneer ik over de drempel stap bij Marta, treed ik een warm en gezellig huis binnen. De keuken is één en al kleur door de manden groenten en fruit die op het eiland staan. Er wordt me ook meteen een glaasje water met kardemon en citroen aangeboden. Ik voel me al gezonder worden met de minuut! Na een prettige babbel en een lekker hapje wil ik toch wel eens weten wat Marta haar drijfveer is om deze wending in haar leven te nemen.

Wat doet een gezondheidscoach juist?

Als gezondheidscoach begeleid ik mensen in het stellen en realiseren van hun persoonlijke doelen.

Bij een gezondheidscoach komen mensen die hun gezondheid belangrijk vinden. In coaching kan je ontdekken wat je echt wilt, en hoe je dat kan bereiken. Je krijgt meer zicht op jouw waarden en overtuigingen. We bekijken samen hoe jij handelt, wat je patronen zijn in je dagelijks leven, en hoe je kan werken aan verandering. Ook als mensen aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken, of aan hun immuunsysteem, sta ik hen hierin bij. Ik ga altijd voor een blijvend resultaat en met de juiste mindset is dit voor iedereen mogelijk.

IMG_3969

( Ik krijg meteen wat nuttige tips mee naar huis! 🙂 )

Waarom heb je beslist om van carrière te veranderen?

Het is geen complete carrièrreswitch in mijn ogen. Ik ben gaan doen wat ik graag doe, wat mij inspireert en wat mij voldoening geeft.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door gezondheid. Daarom koos ik ervoor om dieetkunde te gaan studeren na de middelbare school. Ik heb even als diëtiste in een grootkeuken gewerkt, maar de klassieke dieetleer sprak mij minder aan. Daarna ben ik wegens omstandigheden als administratief bediende beginnen werken. Dit was leerrijk en boeiend en heeft mij de nodige maturiteit en ervaring bijgebracht. Toch voelde ik iets ontbreken.

Ik begon mezelf alsmaar meer in voeding en gezondheid te verdiepen. Uiteindelijk heb ik beslist om extra opleiding tot gezondheidscoach te volgen waardoor er een nieuwe wereld open ging. Het ging veel verder dan wat ik tijdens mijn eerste opleiding had gezien. Mijn nieuwsgierigheid werd maximaal geprikkeld door nieuwe leerstof, inzichten en mogelijkheden.

Hoe heb je die interesse omgetoverd tot een beroep?

Ik heb actie ondernomen, verschillende workshops gevolgd, boeken gelezen, opleidingen gevolgd en erin gevlogen! Maar vooral ben ik in mezelf gaan geloven.

Natuurlijk moest ik eerst op zoek naar een plaats die geschikt was om te coachen. Een van de kamers op het gelijkvloers van ons huis in Oud-Heverlee hebben we omgetoverd tot praktijkruimte. Dit is heel handig want ik neem cliënten vaak mee in mijn keuken om ze dingen te laten zien en proeven. Naast individuele begeleiding organiseer ik met mijn zus Joanna Smaak- en Inspiratiesessies voor groepen. Zo kunnen we nieuwe inzichten aanreiken in verschillenden voedingsmiddelen en kooktechnieken zodat de mensen gemotiveerd en geïnspireerd geraken om thuis zelf aan de slag te gaan.

Onlangs startte ik ook in een multidisciplinaire praktijk http://berlaymonthealth.eu te Brussel waar ik twee dagen in de week mensen verder help als health coach en diëtiste.

Ik ben met veel verschillende zaken bezig en het is hard werken, maar dat maakt het ook zo boeiend.

Interview_Marta Klejman

Welke moeilijkheden kom je tegen tijdens je ondernemerschap?

Als zelfstandig ondernemer moet je van alles zelf doen: boekhouding, marketing, PR, ontwikkelen van een website, bijscholing, netwerking, noem maar op. Je hoeft geen deskundige te zijn op al deze vlakken, maar je moet wel bereid zijn om dingen te leren en aan te pakken.

Het blijft een uitdaging voor mij om grenzen te stellen en de prioriteitenlijst steeds aan te passen. Ik ben eveneens partner, mama, zus, werknemer…Ik wil elke van deze rollen goed vervullen.

Heb je nog tips voor de lezers?

Ik heb veel tips, maar het voornaamste is: Kom eens uit je comfortzone, doe een keer wat andere mensen niet doen, wordt bewust van jezelf en zorg voor jezelf.

 

Je kan Marta volgen op Instagram @martaklejman en via de Facebookpagina @gezondheidscoachMartaKlejman. Haar website gaat in januari’18 live.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s