Shimmers & Florals | First outfit!

[English below]

Welkom op Sarah En Route! Dit is de allereerste oufitpost op mijn blog, spannend!

Twee weken geleden bezochten mijn vriend en ik onze noorderburen in Rotterdam en Amsterdam.

In Rotterdam ontdekte ik de supertoffe boetiek, Unconventional Wardrobe. Ze verkopen echte musthaves in verschillende stijlen, van sobere basics tot jurken met bloemenprints en glittertruien. Het industriële interieur van de winkel zorgt voor een mooi contrast met de opvallende kleding die er hangt. Het is echt een aanrader voor wie van een casual chique look houdt. Heb je geen tijd om naar Rotterdam te rijden? Geen probleem, ze hebben ook een online shop!

Tijdens ons bezoekje heb ik ongeveer 10 stuks door gepast waarvan er net iets te veel goed waren. Uiteindelijk heb ik het bij één outfit gehouden, want het was nog maar dag 1 van onze trip (nog veel winkels te gaan!).  Ik koos voor een paarse sweater met glitter van FRNCH en een fleurige palazzo broek met bloemenprint van Loavies.

Tijdens de herfst en winter vind ik het wel fijn om toch nog wat kleur te dragen. Het is al somber genoeg buiten! Daarnaast ben ik een grote fan van de glinsterende knitwear die deze winter weer helemaal terug in is. Mijn lieve mama droeg zulke blinkende truitjes al toen ik een jaar of 8 was. Ik sloop dan altijd stiekem haar slaapkamer binnen om me te verkleden in die prachtige glinsterende dingen, echt geweldig! Het was dus geen verrassing dat ik deze sweater uitkoos. De broek heb ik gekozen voor de comfi wijde fit, en de perfecte lengte (halleluja!). Daarnaast brengt de vrolijke print de outfit helemaal tot leven!

Ten slotte heb ik de look afgewerkt met een paar comfortabele sneakers en een leopard tasje, want clashen met prints is no crime, right?

Een kleine tip: als de stof van je broek wat dun is voor de winter, kan je er gewoon een dikke panty onder dragen. Lekker warm!

Voor de nieuwsgierigen: Ik kocht tijdens deze trip ook nog een fleurig hemd, een roestbruine broek en twee tasjes in een leuke vintage winkel. Die outfit komt volgende week op de blog!

Ik vond het super om deze outfit met jullie te delen! Laat me weten wat je ervan denkt!

Bedankt voor je bezoekje!

Liefs,

Sarah


 

Welcome to Sarah En Route. This is my first outfit post, exciting!

Last weekend my boyfriend and I went on a citytrip to Rotterdam and Amsterdam.

We did a lot of sightseeing but also a bit of shopping! I discovered a very nice shop in Rotterdam called Unconventional Wardrobe. They do have an online shop, but the shop itself has a very cool industrial vibe to it. They sell real musthaves in different styles, from minimalistic basics to feminine florals. I tried on about 10 pieces, of which 80% was good, but in the end I decided to go for one outfit (It was only day 1 of the trip, way more shops to go!). I chose a purple shimmery sweater from FRNCH and palazzo trousers from Loavies.

I still like to wear some colour in autumn. It kind of keeps the long winter away. I am over the moon with the shimmer trend this winter. I remember my mother used to wear tops and knits with metallic thread when I was a kid. I would sneak into her room and dress up in those beautiful shiny clothes. So it was not a suprise that I chose the purple sweater. I went for the trousers because they combine very will with the sweater, they have a wide fitting and they are long enough (halleluja!). Except from that, I love the soft colored print that makes my outfit stand out!

I finished my look with a pair of comfy sneakers and a leopard bag, cause clashing with prints is no crime, right?

A little tip: when the fabric of your trousers is too thin to wear in winter, just wear a pair of tights underneath it. They will keep you warm! 🙂

For those who are curious: I also bought a floral shirt, rustbrown trousers and two vintage bags in two other shops. That outfit will appear next week on the blog!

I am really happy to share this first look with you! Let me know what you think about it!

Thanks for visiting!

Love,

Sarah

 

 

 

IMG_0799-2

IMG_0782-3

IMG_0795-2

Sweater: FNCH – Trousers: LOAVIES – Sneakers: ADIDAS – Bag: H&M – Watch – OOZOO

3 thoughts on “Shimmers & Florals | First outfit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s