Zo mooi kan fluweel zijn! | Outfit & Tips

Overal waar je kijkt, zie je deze winter fluweel. Geen enkel item blijft gespaard van deze velvet mania: jurken, jassen, truien, haarbanden, handtassen, schoenen, juwelen, zelfs onderbroeken! No kidding.

Zelf kocht ik onlangs deze donkerblauwe jurk van Closet London in boetiek Luz De Lux (Leuven). Ik was meteen helemaal verliefd op de kleur en de retro snit van de jurk. Deze liefde werd jammer genoeg niet door iedereen gedeeld, want toen ik thuis kwam en de jurk met al mijn enthousiasme aan mijn vriend liet zien, vroeg hij me waar ik die badjas op de kop had getikt. Ach ja, smaken verschillen zeker? 😉

It’s the most wonderfull time of the year!

Ja ja, de feestdagen zijn leuk en gezellig, maar in onze familie word je ook overladen met heel veel lekkers (herkenbaar?). De dinertjes volgden elkaar dit jaar in sneltempo op zodat er vooral geen tijd was om van indigestie te recupereren.

Het is fijn om je tijdens de feestdagen op te kleden, maar ik heb toch wel eens twee keer nagedacht over mijn outfit voordat ik mijn voetjes weer onder tafel schoof. Op kerst hadden we TWEE driegangendiners op één dag en oh wat was ik blij dat ik mijn fluwelen jurk aanhad! De plooitjes in de taille van de jurk verbergen al het nodige. Niemand heeft last gehad van mijn opgeblazen tonnetje (behalve ikzelf). Een jurk met drapage is een  echte winner. Bye bye spannende broeken en aansluitende jurken! Classy mag ook wel eens comfi zijn, right?

Ben je zelf op zoek naar een leuk item in fluweel?

Check dan deze tips!

 1. V-hals
  Als je graag een jurk of een top in fluweel wil dragen, is een v-hals een goed idee. Het zorgt ervoor dat het vlak op je borst gebroken wordt. Zeker voor dames met een grotere buste is dit flatterend. Fluweel is best een zware stof. Een V-hals toont wat huid waardoor het geheel veel lichter lijkt.
 2. Accessoire
  Probeer eens een fluwelen accessoire zoals een tas of een paar schoenen.
 3. Combineren
  Wil je graag een top of een broek in fluweel? Dan kan je dit combineren met een kledingstuk in een lichtere stof zodat het geheel niet te zwaar wordt.
 4. Dress it down
  Fluweel is opvallend en je ziet er al snel chique uit. Als je meer een day-look wilt, kan je gaan voor een blazer of een broek in fluweel. Combineer dit met eenvoudige stuks en je bent ready-to-go!
 5. Special touch
  Als je twijfelt of zoiets opvallend wel bij jouw past, ga dan voor één fluwelen item in een donkere kleur zoals donkergroen, donkerblauw of zwart. Zo geef je je outfit een special touch zonder al te veel op te vallen.

 

 

 

IMG_4329

Velvet dress_Sarah en route

Jurk: CLOSET LONDON – Oorringen: ZARA – Tas: VINTAGE – Ring: BILLY ROSE – Horloge OOZOO – Schoenen: ZARA

 

Liefs,

Sarah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s